E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23206
Lasīšanai: 2 minūtes

Elektroskrejriteņu izmantošana ceļu satiksmē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. maijā, 2021
Kārlis

Satiksmes ministrijas paziņojumā par jaunajiem CSN teikts, ka “ar elektroskrejriteni var pārvietoties tikai pa tām brauktuvēm, kur atļautais braukšanas ātrums nepārsniedz 50 km/h”. Kurš CSN vai CSL pants šo nosaka, un vai šis noteikums attiecas arī uz velosipēdiem?

A
atbild:
18. jūnijā, 2021

Izmaiņas, par kurām Satiksmes ministrija paziņoja savā tīmekļa vietnē, ir iekļautas Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 212.1.–212.7 4. punktā (“Papildu prasības elektroskrejriteņu vadītājiem”). Šie Ministru kabineta noteikumi arī citās sadaļās un punktos ir papildināti ar elektroskrejriteņu vadītāju pienākumiem.

Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumu Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 212.4. punktā ir noteikts, ka elektroskrejriteņa vadītājam jābrauc pa brauktuvi vienā rindā iespējami tuvāk tās labajai malai vietās, kur atļautais braukšanas ātrums nepārsniedz 50 km/h un kur nav intensīvas satiksmes.

Minētais noteikums attiecas tikai uz elektroskrejriteņu vadītājiem, jo tas ir iekļauts Ceļu satiksmes noteikumu prasībās kā papildu prasības elektroskrejriteņu vadītājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 88 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas