E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23181
Lasīšanai: 2 minūtes

Kur noskaidrot informāciju par atvaļinājuma dienu skaitu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2021
Rita

Labdien! Esmu pedagogs. Bija bērna kopšanas atvaļinājumā. 2020. gada 31. martā uzsāku darba gaitas. Cik atvaļinājuma dienu man pienākas, ja plānoju iet atvaļinājumā 2021. gada 1. jūlijā? 2020. gadā biju atvaļinājumā 25 dienas. Paldies par atbildi.

A
atbild:
25. maijā, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Pedagogam saskaņā ar Izglītības likuma 52. pantu pienākas astoņu kalendāra nedēļu ilgs atvaļinājums, ko parasti pedagogi izmanto vasarā.

No sniegtā situācijas apraksta ir apgrūtinoši sniegt precīzu atbildi par atvaļinājuma dienu skaitu par darba gadu no 31.03.2020. līdz 30.03.2021., jo ir jāvērtē visa informācija par jūsu nodarbinātību un iepriekš izmantotajiem atvaļinājuma periodiem. Šādu informāciju reģistrē un visu darba attiecību laiku uzkrāj darbinieka lietā: uzskaites kartītē. Nav skaidrs, par kādu periodu 25 dienu apmērā ir piešķirts atvaļinājums 2020. gadā. Tāpēc visprecīzāk informāciju par atvaļinājuma dienu skaitu jums pateiks personāla vadītājs. Tas ir korekti, ka darbinieks uzdod jautājumus un vēlas noskaidrot informāciju par savām tiesībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas