E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23150
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Uzturlīdzekļu piedziņa, ja laulība šķirta pie notāra

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. maijā, 2021
Kristine

Ar vīru izšķīrāmies pirms diviem gadiem. Pie notāra. Mums ir divi bērni, par kuriem es saņemu alimentus. Šķiršanās izziņā ir rakstīts, ka bērnu tēvs izmaksā alimentus līdz 30. datumam, bet nu jau otro gadu maksājumi nav regulāri, nav konkrēta datuma. Vai es varu pieprasīt, lai alimenti tiktu ieskaitīti konkrētā datumā un lai bērnu tēvam automātiski vienā datumā atskaitītu naudu? Ja varu, kas man jādara un kur jāvēršas? Bērnu tēvs dzīvo Somijā.

A
atbild:
07. jūnijā, 2021
Marika Mure
juriste

Ja laulība šķirta pie notāra, vispirms būtu jāsazinās ar notāru, kas šķīris laulību, lai pārliecinātos, vai parakstītā vienošanās ir taisīta notariālā akta formā un tai attiecībā uz uzturlīdzekļu piedziņu ir piešķirts izpildu spēks. Ja tas tā ir, tad jādodas pie tiesu izpildītāja ar mērķi uzsākt piespiedu izpildi. Tiesu izpildītājs uzsāks izpildu darbības, kas ir arī rīkojuma došana darba devējam veikt attiecīgus ieturējumus no darba algas. Saņemot maksājumu tiesu izpildītāja depozīta kontā, tas tālāk tiks novirzīts kreditoram, t. i., jums.

Turklāt iespējams vērsties Uzturlīdzekļu garantiju fondā ar iesniegumu par uzturlīdzekļu izmaksu no valsts līdzekļiem. Šādā gadījumā izmaksas būs regulāras un vienā noteiktā datumā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas