E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22889
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība

Vai var samazināt sodu, ja tiek atņemtas transportlīdzekļa vadītāja tiesības

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. aprīlī, 2021
Dainis

Labdien! Man uz sešiem mēnešiem tika atņemtas B kategorijas autovadītāja tiesības par ātruma pārsniegšanu. Dzēris nebiju un sodu samaksāju laikus. Vai man ir kāda iespēja autovadītāja apliecību atgūt ātrāk, jo bez tās man nav iespējams tikt uz darbu un no darba mājās?

A
atbild:
02. jūnijā, 2021
Olga Lauva
juriste

Šobrīd spēku ir zaudējis Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss, kura 149.8 pants paredzēja atbildību par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu. Jauna nodaļa par administratīvajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē un kompetence administratīvo pārkāpumu procesā iekļauta Ceļa satiksmes likumā.

Par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu atbildība paredzēta 55. pantā, un likums neparedz iespēju ātrāk atgūt atņemtās transportlīdzekļa vadītāja tiesības arī gadījumā, ja tās ir nepieciešamas darba veikšanai. Transportlīdzekļu un transportlīdzekļu vadītāju valsts reģistrā izdarītais ieraksts ātrāk par noteikto termiņu, šajā gadījumā sešiem mēnešiem, netiks dzēsts.

Beidzoties sešu mēnešu termiņam, saskaņā ar Ministru kabineta noteikuma Nr. 103 “Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība” 39. punktā noteikto kārtību vadītāja tiesības būs jāatjauno.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas