E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22731
Lasīšanai: 2 minūtes

Ieturējumi no darba samaksas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. martā, 2021
Solvita

Labdien! Vai parādu piedziņas kompānijas var ieturēt naudu no mana bankas konta? Nedrīkst taču ieturēt minimālo algu. Vai tā ir 500 eiro vai 418 (ja atskaita nodokļus)?

A
atbild:
15. martā, 2021

Vispirms vēršam jūsu uzmanību, ka ieturējumi no jūsu norēķinu konta kredītiestādē ir izdarāmi tikai uz izpildu dokumenta pamata. Izpildu dokumenti ir noteikti Civilprocesa likuma 540. pantā. Tādējādi pēc izpildu dokumenta iesniegšanas izpildei tiek veikta tā izpilde (tostarp piedziņas vēršana uz jūsu naudas līdzekļiem kredītiestādē).

Ja izpildu dokuments ir iesniegts darba devējam, kurš aprēķina un izmaksā jums darba samaksu, tad šādā gadījumā piemērojami Civilprocesa likuma 594. panta nosacījumi (..) 3) pārējos piedziņu veidos, ja likumā nav noteikts citādi, – 30%, saglabājot parādniekam darba samaksu un tai pielīdzinātos maksājumus minimālās mēneša darba algas apmērā un saglabājot uz katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu līdzekļus valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā.

Ministru kabineta 2015. gada 24. novembra noteikumu Nr. 656 “Noteikumi par minimālās mēneša darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu” 2. punkts noteic, ka minimālā mēneša darba alga normālā darba laika ietvaros ir 500 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas