E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22713
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Nepieciešama sporta skolotāja kvalifikācija

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. martā, 2021
Nataļja

Esmu sākumskolas skolotāja, pabeidzu pirmsskolas kursus un strādāju par pirmsskolas skolotāju. Darba gaitā sapratu, ka gribu strādāt par pirmsskolas sporta skolotāju. Vai man ir tiesības strādāt par sporta skolotāju? Kādus kursus vajag pabeigt?

A
atbild:
26. martā, 2021
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Lai strādātu par sporta skolotāju, tostarp pirmsskolas izglītības iestādē, ir nepieciešama sporta skolotāja kvalifikācija.

Vispārējās izglītības pedagogs, kurš ieguvis augstāko pedagoģisko izglītību, ir tiesīgs īstenot citu mācību priekšmetu, ja viņš ir apguvis vai gada laikā uzsācis apgūt profesionālās kompetences programmu, kuras apjoms ir vismaz 160 stundu un pēc kuras apguves pedagogs iegūst cita mācību priekšmeta (šajā gadījumā sporta) skolotāja sertifikātu.

Par sporta skolotāju varēsiet strādāt arī tad, ja uzsāksiet studijas sporta skolotāja kvalifikācijas ieguvei vai augstākās izglītības studiju programmas ietvaros esat apguvusi vai apgūstat ar mācību priekšmetu saistītu studiju programmas daļu vismaz divu kredītpunktu jeb vismaz 72 stundu apjomā.

Plašāka informācija par pedagogiem nepieciešamo izglītību atrodama Ministru kabineta 11.09.2018. noteikumos Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”, savukārt pirmsskolas sporta pedagoga izglītība noteikta šo noteikumu 5. panta 5. punktā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas