E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22678
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vai jumta izbūvei nepieciešams būvprojekts

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. martā, 2021
Inese

Vai ir nepieciešams projekts, lai izbūvētu lauku mājas jumtu? Cik lielas varētu būt aptuvenās projekta izmaksas?

A
atbild:
09. martā, 2021
Inese Helmane
LV portāls
Rīgas pilsētas būvvalde
Edgars Butāns, Vadītāja biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītājs

Rīgas pilsētas būvvalde skaidro: ja pēc jumta izbūves mainās būvapjoms, tad nepieciešams izstrādāt un būvvaldē saskaņot būvprojektu.

Iepriekš Ekonomikas ministrija ir skaidrojusi, ka Ministru kabineta noteikumu Nr. 529 “Ēku būvnoteikumi” 7. punktā ir noteikti gadījumi, kad būvniecības ieceres dokumenti nav nepieciešami, piemēram, jebkuras ēkas jumta ieseguma krāsošanai, ja krāsu pase saskaņota pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā, kā arī pirmās grupas ēkas vai otrās grupas viena vai divu dzīvokļu dzīvojamās ēkas, tās palīgēkas vai lauku saimniecības nedzīvojamās ēkas jumta ieseguma atjaunošanai (izņemot valsts aizsargājamajiem kultūras pieminekļiem un ēkām pilsētās un ciemos), neveicot citus ēkas fasādes būvdarbus, ja tiek nodrošināta atbilstība ēkas fasādes koptēlam, netiek mainīta jumta konfigurācija un krāsa un izvēlētie būvizstrādājumi nodrošina iepriekšējam būvizstrādājumam vismaz līdzvērtīgas tehniskās ekspluatācijas īpašības, ja pašvaldības apbūves noteikumos nav noteiktas citas prasības.

Savukārt, ja jumta seguma atjaunošana (seguma maiņa) ir plānota ēkai, kas atrodas pilsētā vai ciemā, būvvaldē atkarībā no ēkas lieluma iesniedzams paskaidrojuma raksts (pirmās grupas ēkai, kuras apbūves laukums nav lielāks par 25 m²) vai ēkas fasādes apliecinājuma karte (otrās vai trešās grupas ēka, 36. punkts).

Ievērojot to, ka pašvaldības saistošajos noteikumos var būt noteiktas prasības šādiem būvdarbiem, kā arī pašvaldības būvvaldes kompetenci – sniegt konsultācijas par būvniecības procesa kārtību , pirms attiecīgo būvdarbu veikšanas aicinām konsultēties konkrētās pašvaldības būvvaldē.

Jumta izbūves izmaksas ir atkarīgas no jumta izbūves apjoma, sarežģītības, izmantotajiem materiāliem utt.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas