E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22623
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Ilgstošas slimības lapas ietekme uz maternitātes pabalstu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. martā, 2021
......

Labdien! Strādāju vienā darbavietā. Dekrētā būtu jāiet 28. jūnijā, bet veselības apstākļu dēļ plānoju iet uz B lapas, sākot ar martu. Vai tas kaut kā ietekmēs dekrēta naudu?

A
atbild:
12. martā, 2021
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Anita Jakseboga, Pabalstu metodiskās vadības daļas vecākā eksperte

Saskaņā ar likuma “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” 31. panta septīto daļu, ja vidējās iemaksu algas aprēķināšanai paredzētajā 12 kalendāro mēnešu perioda daļā apdrošinātajai personai apdrošināšanas iemaksu alga nav bijusi pārejošas darba nespējas dēļ, vidējo apdrošināšanas iemaksu algu nosaka, vidējās apdrošināšanas iemaksu algas noteikšanas periodā neieskaitot pārejošas darba nespējas kalendārās dienas.

Tas nozīmē, ka vidējā iemaksu alga maternitātes pabalstam tiks aprēķināta, neņemot vērā kalendārās dienas, par kurām tiks izmaksāts slimības pabalsts. Tā kā par pirmajām 10 kalendārajām dienām darba devējs izmaksā slimības naudu, kas ir darba algas aizvietojums, un no slimības naudas tiek veiktas arī valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, pirmās 10 kalendārās dienas, par kurām būs izsniegta darbnespējas lapa A, tiks ieskaitītas 12 mēnešu kalendāro dienu skaitā.​

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas