E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22581
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pensijas
4
4

Par kādu periodu var saņemt novēloti pieprasītu pensiju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2021
Harijs

Labdien! Nezināju, ka varēju pieteikties Latvijas pensijai jau no 2017. gada oktobra, tāpēc izdarīju to tikai pagājušā gada decembrī, sūtot pieteikumu uz VSAA ar Internacionālā pensiju centra starpniecību, jo dzīvoju Apvienotajā Karalistē. Cik ilgā laikā tiek izskatīts pieteikums (pagājuši jau trīs mēneši), un vai es saņemšu visu man pienākošos pensijas summu par visiem gadiem kopā? Paldies!

A
atbild:
19. martā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pensija jāpieprasa ne agrāk kā mēnesi pirms dienas, kad sasniegts Latvijā noteiktais pensionēšanās vecums. Ja iesniegums ir iesniegts vēlāk, tad tiesības uz pensiju ir ne agrāk kā 6 mēnešus pirms iesnieguma iesniegšanas dienas.

Tātad, ja pieprasāt Latvijas vecuma pensiju jau pēc ilgāka laika, kopš bija tiesības uz pensiju, to neizmaksās par visu periodu, bet tikai par sešiem mēnešiem.

Tiesības uz pensiju nosaka, pamatojoties uz personas individuālajiem sociālās apdrošināšanas datiem un visu pensijas piešķiršanai nepieciešamo dokumentu kopumu. Līdz ar to informācija par citiem jautājumiem, kā arī par to, vai ir saņemts jūsu iesniegums, kāds ir tā izskatīšanas process, kādi dokumenti vēl varētu būt nepieciešami, jums jāuzzina Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā. Saziņai par pensijas jautājumiem varat izmantot e-pastu: konsultacijas@vsaa.gov.lv.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 40 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas