E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22457
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Vai var pieteikties uz vecvecāka atstāto mantojumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. februārī, 2021
Solvita

Labdien! Man nomira vecmāmiņa, un tagad esmu nolēmusi pieteikties mantojumam. Viņai ir meita, kas ir mana tēva māsa, bet mans tēvs ir nomiris. Lasot likumus, sapratu, ka es varu stāties sava tēva vietā kā mantiniece. Vai man uz mantojumu būs tieši tādas pašas tiesības kā meitai? Vecmāmiņas vīrs ir miris, viņš arī bija mans vectētiņš. Tā ka esam vienīgās mantinieces. Paldies!

A
atbild:
23. februārī, 2021
Gatis Graustiņš
juriskonsults

Jūs esat pareizi sapratusi mantojuma tiesību kārtību attiecīgajā situācijā. Tiesību institūtu, ar kuru persona iegūst mantojuma tiesību mirušā vecāka vietā, sauc par mantojuma transmisiju, regulējums ietverts Civillikuma 408. pantā.

Jums ir tādas tiesības uz mantojumu, kādas būtu jūsu tēvam, dzīvam esot. Ievērojot, ka jūsu tēvam un jūsu tēva māsai ir vienādas tiesības uz mantojumu, arī secinājums, ka jums uz mantojumu būs tādas pašas tiesības kā vecmāmiņas meitai, ir pareizs.

Ja abas pieteiksieties mantojumam un nepastāv testaments vai cits pēdējās gribas rīkojums, tad, mantojot pēc likuma, jūs mantosiet mantojumu vienādās daļās – katra pusi –, pēc tam varēsiet arī sadalīt mantojumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas