E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22384
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai tēvs var saņemt valsts pabalstus, ja viņa bērns un laulātā nav Latvijas pilsoņi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2021
Rolands

Labdien! Vai bērna tēvam, kurš ir nodarbināts Latvijā un veic visas VSAA iemaksas, pienākas bērna piedzimšanas pabalsts, vecāku pabalsts un citi pabalsti par bērnu, kas dzimis ārvalstīs? Vai pienākas arī atvieglojumi par bērnu, kas nav dzimis Latvijā, un sievu, kura nav darba attiecībās un aprūpē bērnu ārvalstīs?

A
atbild:
17. februārī, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls
Valsts ieņēmumu dienests
Evita Teice-Mamaja, Sabiedrisko attiecību daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Saskaņā ar Valsts sociālo pabalstu likuma 4. panta pirmo un trešo daļu tiesības uz valsts sociālajiem pabalstiem, tostarp bērna piedzimšanas pabalstu, bērna kopšanas pabalstu un ģimenes valsts pabalstu, ir tiem Latvijas pilsoņiem, nepilsoņiem, ārvalstniekiem un bezvalstniekiem, kuriem piešķirts personas kods un kuru bērniem piešķirts personas kods, un kuri pastāvīgi dzīvo Latvijas teritorijā.

Kā norāda VID pārstāve Evita Teice-Mamaja, nodokļu maksātājam ir paredzēti atvieglojumi gan par nepilngadīgu bērnu, gan par nestrādājošu laulāto, kura apgādībā ir bērns vecumā līdz trim gadiem, arī tajā gadījumā, ja laulātais dzīvo ārpus Latvijas Republikas.

Informācijai par apgādībā esošajām personām jābūt norādītai nodokļa maksātāja elektroniskajā algas nodokļa grāmatiņā. Tā ikvienam pieejama, pieslēdzoties VID elektroniskās deklarēšanas sistēmai (EDS).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas