E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22315
Lasīšanai: 2 minūtes

Kopīpašuma sadalīšana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. februārī, 2021
Jānis

Labdien! Īpašumā ir būve, kura nav sadalīta dzīvokļos, bet ir lietošanā definētas telpu grupas (faktiski vienam īpašniekam ir 1. stāvs, otram 2. stāvs). Bēniņu telpas nefigurē zemesgrāmatas lietā, bet tai pašā laikā pagraba telpas ir uzskaitītas (lietošanas tiesības). Bēniņu telpas augstums ir 170 cm. Vai un kā ir iespējams otrā stāva telpām pievienot bēniņu telpas, un kādi dokumenti un darbības tam būtu nepieciešami?

A
atbild:
04. februārī, 2021

Vispirms jums jānoskaidro, kāds ir attiecīgo bēniņu telpu tiesiskais statuss, t. i., vai šīs telpas ir reģistrētas kā abu īpašnieku kopīpašums (kuram nav noteiktas atsevišķās lietošanas tiesības). Informācija par telpu sastāvu būtu atrodama inventarizācijas lietā.

Pēc informācijas ieguves un situācijas apzināšanas jums ar otru īpašnieku ir jāvienojas par koplietošanas (kopīpašuma) sadali (nodalīšanu) individuālajā īpašumā un īpašumtiesību reģistrāciju uz jūsu vārda.

Pēc tam, kad šīs bēniņu telpas būs jūsu atsevišķais īpašums, jums ir jāvēršas būvvaldē (kurai īpašums ir piekritīgs), lai saņemtu tehniskos projektēšanas noteikumus abu atsevišķo īpašumu apvienošanai.

Pēc būvatļaujas saņemšanas jūs varēsiet uzsākt būvniecības darbu (apvienošanu).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas