E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22295
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Tiesas lēmumā norādītā summa ir jāsamaksā vienā maksājumā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. februārī, 2021
Aija

Kā tiek veikta uzturlīdzekļu apmaksa, ja tiesa nosprieda samaksāt starpību par 1 gadu? Maksāju 200 eiro, piesprieda par 1 gada periodu 250, tagad ir jāmaksā starpība. Tiesas lēmumā netika minēts, kādā laika posmā samaksāt. Vai es varu maksāt par daļām, vai arī ir jāveic viens maksājums?

A
atbild:
10. februārī, 2021

Civilprocesa likuma 46. panta pirmā un otrā daļa paredz, ka procesuālās darbības izpilda likumā noteiktajos termiņos. Ja procesuālie termiņi nav noteikti likumā, tos nosaka tiesa vai tiesnesis. Tiesas vai tiesneša noteiktā termiņa ilgumam jābūt tādam, lai procesuālo darbību varētu izpildīt. Procesuālo darbību izpildīšanai nosaka precīzu datumu vai termiņu līdz noteiktam datumam, vai laika periodu (gados, mēnešos, dienās vai stundās). Ja procesuālā darbība nav jāizpilda noteiktā datumā, to var izpildīt visā noteiktā termiņa laikā.

Ja tiesas lēmums ir stājies likumīgā spēkā un vairāk nav pārsūdzams un nav norādīts konkrēts termiņš, tad saistību izpilde ir jāveic uzreiz. Tiesa nesadala maksājumu pa daļām, tāpēc maksājums jebkurā situācijā, gan ar konkrētu norādīto termiņu, gan bez termiņa, ir jāveic vienā maksājumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas