E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22285
Lasīšanai: 2 minūtes

Sociālās palīdzības apmēru un NĪN atlaides nosaka pašvaldība

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. janvārī, 2021
Natālija

Labdien! Jautājums par zemes nodokli un komunālajiem maksājumiem. 1. gr. invalīde, nestrādājoša, dzīvo Jūrmalā (privatizētā dzīvoklī). Pilngadīgā meita dzīvo Anglijā, pašlaik nestrādā sakarā ar pandēmiju, saņem valsts pabalstu. Vai ir kādas atlaides? Liels paldies!

A
atbild:
21. janvārī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Cilvēkiem ar invaliditāti valsts likumos ir noteikts dažāda veida atbalsts un atlaides maksājumiem.

Nekustamā īpašuma nodoklis ir pašvaldības pārziņā. Pašvaldība sniedz arī sociālo palīdzību iedzīvotājiem ar maziem ienākumiems, kuri tāpēc nespēj samaksāt par mājokli, tostarp komunālajiem pakalpojumiem.

Lai sniegtu sociālo palīdzību, sociālais dienests vērtē materiālo situāciju, tāpēc ir jāiesniedz iztikas līdzekļu deklarācija.

Jūrmalas pilsētā ir paredzēti vairāk nekā 10 dažādi pabalsti, tostarp dzīvokļa pabalsts. Kritēriji un piešķiršanas kārtība ir noteikta Jūrmalas pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr. 66 “Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības sociālo un pašvaldības palīdzību”.

Ja jums nepieciešama sociālā vai pašvaldības palīdzība, jāvēršas Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldē. Sociālās palīdzības daļas tālrunis: 67767347.

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 37 “Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību” noteic, ka atvieglojumu no taksācijas gadam aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas var piešķirt nodokļa maksātājam, kuram pašvaldība ir piešķīrusi maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu, par to īpašumu, kurā ir ģimenes (personas) pamata deklarētā dzīvesvieta, no aprēķinātās nodokļa summas par to periodu, kurā nodokļa maksātājs atbilst maznodrošinātās ģimenes (personas) statusam, ēkām – 50% apmērā, bet zemei – 90% apmērā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas