E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22225
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājums pēc BKA

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. janvārī, 2021
Melānija

Labdien! 2019. gada martā, tieši pirms pirmsdzemdību atvaļinājuma, izņēmu savu ikgadējo atvaļinājumu. 2021. gada janvārī (bērnam 1,5 gadi) atgriezos darbā. Cik dienu garš atvaļinājums man pienākas par 2021. gadu?

A
atbild:
20. janvārī, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Visprecīzākā informācija par darbinieka nodarbinātību un tās laikā izmantotajiem atvaļinājumiem atrodas darba devēja – personāldaļas – rīcībā. Tāpēc par uzkrātajām neizmantotā atvaļinājuma dienām visdrošāk ir jautāt darba devējam.

Vispārēji darbiniecei pēc atgriešanās no bērna kopšanas atvaļinājuma tiek noteikts jauns individuālā darba gada periods – tas sākas ar dienu, kad darbiniece atgriežas darbā, un ilgst vienu gadu līdz šim datumam.

Ja, piemēram, pēc BKA pirmā darba diena bija 04.01.2021., tad turpmāk kārtējo atvaļinājumu četru kalendāra nedēļu apmērā jums piešķirs par periodu no 04.01.2021. līdz 03.01.2022. Jums atbilstoši Darba likuma 150. panta piektajai daļai ir tiesības atvaļinājumu izmantot vasarā. Tāpat kā bērna vecākam, jums pienākas papildatvaļinājums, pamatojoties uz Darba likuma 151. pantu.

Ja uzņēmums darbiniekiem piešķir vēl citas sociālās garantijas, tostarp papildatvaļinājumus, par to jāinteresējas pie darba devēja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas