E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22224
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Vai Lielbritānijas pilsonis var adoptēt savas latviešu dzīvesbiedres bērnu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. janvārī, 2021
Liga

Labdien! Ar savu četrpadsmitgadīgo meitu jau 11 gadus dzīvoju Lielbritānijā. Pa šiem gadiem meitas tēvs, kurš dzīvo Latvijā, nav rūpējies par viņu nekādā ziņā. Vienīgā interese, ko ir izrādījis, ir labi ja divi telefona zvani gada laikā. Mans partneris, kurš ir Lielbritānijas pilsonis, ir izrādījis interesi adoptēt manu meitu. Vai meitas tēvam ir jābūt atņemtām vecāku tiesībām vai jāatsakās no meitas, lai mans partneris varētu viņu legāli adoptēt Lielbritānijā?

A
atbild:
09. februārī, 2021

Saskaņā ar Civillikuma 9. pantu aizbildnību un aizgādnību nodibina pēc Latvijas likuma, ja aizbildnībai vai aizgādnībai pakļaujamās personas dzīvesvieta ir Latvijā. Ja šādu personu manta atrodas Latvijā, tad šās mantas ziņā viņas ir pakļautas Latvijas likumam arī tad, kad viņām Latvijā nav dzīvesvietas. Otra laulātā bērna adopciju apstiprina pēc Latvijas likuma, ja adoptējamās personas dzīvesvieta ir Latvijā.

Ņemot vērā aprakstīto situāciju, ja bērna pastāvīgā dzīvesvieta ir Lielbritānijā, tad adopcijas procesam jānotiek saskaņā ar attiecīgajiem Lielbritānijas normatīvajiem aktiem. Persona ir tiesīga vērsties pēc konsultācijas pie zvērināta advokāta vai jurista Lielbritānijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas