E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22153
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Nodokļa atvieglojumus var saņemt, ja ir izpildīti konkrēti nosacījumi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. janvārī, 2021
Skaidrīte

Labdien! Vai meita var mani ņemt par apgādājamo, ja man ir 2. invaliditātes grupa uz mūžu, nestrādāju, bet man kā apgādājamais ir jaunākais bērns (17 g.), kurš mācās? Kas no tā mainās meitai un man? Vai jāraksta šodienas datums, vai var norādīt gadu, no kura ir piešķirta invaliditāte? Paldies!

A
atbild:
20. janvārī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu par apgādībā esošu personu piemēro vienam no apgādniekiem. Atvieglojumu var piemērot, ja apgādājamam nav piešķirta pensija un tas nesaņem pensiju, izņemot apgādnieka zaudējuma pensiju.

Apgādājamie, par kuriem var piemērot nodokļa atvieglojumu, un situācijas ir uzskaitītas likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 13. pantā “Atvieglojumi maksātājam”. Tajā skaitā nodokļa atvieglojumu var piemērot par nestrādājošiem vecākiem ar invaliditāti, ja vecāki nesaņem pensiju.

Nodokļa atvieglojumu var piemērot arī par nepilngadīgu brāli un māsu, kā arī par brāli un māsu, kamēr brālis un māsa turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja viņiem nav darbaspējīgu vecāku.

Lai sniegtu konkrētu atbildi, vai jūsu meitai ir tiesības piemērot nodokļa atvieglojumus, informācijai jābūt precīzākai. To meita kā nodokļu maksātājs var noskaidrot, sazinoties ar Valsts ieņēmumu dienestu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas