E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22133
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja bērna vecāks uzsāk maksāt uzturlīdzekļus, ir jāinformē UGF

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2021
Viktorija

Labdien! Es saņemu uzturlīdzekļus par dēliņu, viņa tēvs dzīvo Somijā un piedāvā no turienes saņemt bērna naudu. Vai tas var ietekmēt uzturlīdzekļus, kurus saņemu Latvijā?

A
atbild:
08. janvārī, 2021

Cik var saprast no jūsu jautājuma, uzturlīdzekļus Latvijā jums izmaksā Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija.

Šajā situācijā, ja piekrītat saņemt uzturlīdzekļus no bērna tēva, tad jums par to ir jāinformē Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija un jālūdz izbeigt maksāt uzturlīdzekļus.

Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 14. panta pirmās daļas 15. punkts noteic, ka fonda administrācija izbeidz uzturlīdzekļu izmaksu, ja zudis tiesiskais pamats uzturlīdzekļu izmaksai.

Savukārt Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 17. panta pirmās daļas 5. punkts noteic, ka iesniedzējam ir pienākums informēt fonda administrāciju par apstākļiem, kas ietekmē viņa tiesības saņemt uzturlīdzekļus, ne vēlāk kā triju darba dienu laikā no šo apstākļu iestāšanās dienas, iesniedzot fonda administrācijai attiecīgu iesniegumu, ja: uzturlīdzekļu izmaksa no fonda veikta šā likuma 11. pantā noteiktajā kārtībā un parādnieks īsteno bērna aprūpi Civillikuma 177. panta ceturtās daļas un 178. panta otrās daļas izpratnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas