E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22088
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Ja tiek izteikti draudi, personai ir tiesības vērsties Valsts policijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. janvārī, 2021
Dace

Labdien! Agrāk strādāju par invalīda asistentu. Ievēroju, ka persona lieto alkoholu un kļūst agresīva, regulāri iekļūst nepatikšanās. Es atteicos no šī darba. Man tika lūgts palīdzēt atrast citu asistentu, un es tādu personu atradu, ieteicu. 01.01 2021. saņēmu 27 zvanus ar draudiem. Tad es ieraudzīju 2 SMS, kur kungs apsolīja, ka drīz būšu invalīde. Es saprotu, ka tā nav adekvāta persona, bet nezinu nevienu iemeslu, lai mani ar tādiem mēsliem nolietu.

A
atbild:
07. janvārī, 2021

Par izteiktiem draudiem jums ir tiesības vērsties tuvākajā policijas iecirknī, līdzi ņemot visus pierādījumus.

Atbilstoši likuma “Par policiju” 3. pantam tieši policijas uzdevumi ir: garantēt personu un sabiedrības drošību; novērst noziedzīgus nodarījumus un citus likumpārkāpumus.

Atbilstoši likuma 9. pantam jebkura policijas darbinieka pienākums ir visā Latvijas Republikas teritorijā neatkarīgi no viņa ieņemamā amata, atrašanās vietas un laika veikt iespējamos pasākumus, lai novērstu likumpārkāpumu, glābtu cilvēkus un sniegtu viņiem palīdzību likumpārkāpumu izdarījušo personu konstatēšanā un aizturēšanā, noskaidrot aculieciniekus, apsargāt notikuma vietu, kā arī paziņot par notikušo tuvākajai policijas iestādei. Tas jādara gan tad, ja pie policijas darbinieka vēršas personas ar pieteikumu vai ziņojumu par notikumu, kurš apdraud personu un sabiedrības drošību, gan tad, ja viņš pats konstatē tādu notikumu.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas