E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22056
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Vai var atgūt pirms daudziem gadiem samaksāto nodokli

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2021
Dzintra

Labdien! 2012. gadā pārdevu savu vienīgo nekustamo īpašumu, meža zemi, kas bija mantota un atradās manā īpašumā vairāk par 5 gadiem. Samaksāju nodokli, tolaik 15%. Kā izrādās, man nodoklis nebija jāmaksā. Vai varu atgūt samaksāto?

A
atbild:
12. janvārī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 2012. gadā nebija tādas normas, kas paredzētu ienākumu no vienīgā nekustamā īpašuma pārdošanas atbrīvot no kapitāla pieauguma nodokļa. Likumā bija noteikts, ka ar nodokli neapliek ienākumu no nekustamā īpašuma atsavināšanas, kas maksātāja īpašumā (no dienas, kad attiecīgais nekustamais īpašums reģistrēts zemesgrāmatā) ir ilgāk par 60 mēnešiem un vismaz 12 mēnešus līdz atsavināšanas līguma noslēgšanas dienai ir personas deklarētā dzīvesvieta (kas nav deklarēta kā maksātāja papildu adrese).

Likumā “Par nodokļiem un nodevām” nodokļu maksātājam ir noteiktas tiesības pieprasīt pārmaksātā nodokļa atmaksāšanu vai novirzīšanu kārtējo nodokļu maksājumu segšanai triju gadu laikā pēc pēc konkrētā nodokļa likumā noteiktā maksāšanas termiņa.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas