E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21895
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Darba devējam ir jāizskaidro darba samaksas aprēķins

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. decembrī, 2020
Dace

Labdien! Man novembrī bija darba nespējas lapa B no 12.11.20. līdz 24.11.20. Es nestrādāju 8 darba dienas no 13 slimības dienām, jo 5 bija brīvās dienas, bet man skaita visas slimības lapas dienas, tai skaitā 18. novembri, kas ir sarkanais datums. Gala rezultātā es nostrādāju 12 darba dienas. 8 darba dienas nestrādāju, bet saņēmu pusi no savas algas. Vai jūs varat izskaidrot, kāpēc?

A
atbild:
29. decembrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Slimības lapu B par visu periodu un visām slimības dienām apmaksā valsts VSAA personā. Tādējādi samaksa – slimības pabalsts – par laika periodu no 12.11.2020. līdz 24.11.2020 jums jau ir izmaksāts un darba devējam par to nav jāmaksā. Darba devēja pienākums ir apmaksāt visas atlikušās faktiski nostrādātās darba dienas novembrī atbilstoši nolīgtā darba līguma noteikumiem.

Darba samaksas aprēķina – algas lapiņas – izskaidrojums ir jālūdz skaidrot darba devējam. Vērsieties pie darba devēja (algu grāmatvedes) ar lūgumu izskaidrot aprēķināto darba samaksu. Darba devējs nevar atteikt skaidrojumu, jo tas ir Darba likuma 71. pantā noteiktais pienākums.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas