E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21774
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja darba devējs, grozot līgumu, pārkāpis Darba likuma prasības

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. decembrī, 2020
Edgars

Labdien! Mans jautājums ir par darba attiecībām. Pirms diviem mēnešiem darba devējs likvidēja manis vadīto pārvaldi un amata vietu, izveidojot jaunu pārvaldi ar jaunu nosaukumu, bet identisku pārvaldes funkciju. Viņš pieņēma darbā jaunu direktoru. Par to, ka mans amats ir likvidēts, nav paziņots, darba devējs ar rīkojumu noteica man citu darbavietu un uzdeva darba uzdevumu, kas nav saistīts ar maniem tiešajiem pienākumiem. Šāda situācija jau ir vairākus mēnešus. Uz rakstiskām pretenzijām un sūdzībām man atbild: jūs iepazīstināja ar rīkojumu un jauno darba uzdevumu, lūdzam to pildīt. Kā man rīkoties?

A
atbild:
30. decembrī, 2020
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Imants Muižnieks, zvērināts advokāts, Dr. iur.

Sniegtais informācijas izklāsts liecina, ka darba devējs ir rupji pārkāpis Darba likuma (DL) prasības par kārtību, kādā izdarāmi grozījumi darba līgumā, kas iespējams, tikai pusēm vienojoties (DL 97. pants), vai arī prasības par uzteikuma kārtību (DL 98. un 101. pants).

Lai aizsargātu savas tiesības, darbiniekam ir jāvēršas tiesā ar prasību par atjaunošanu iepriekšējā amatā un vidējās izpeļņas piedziņu par darba piespiedu kavējuma laiku (ja jaunajā darbavietā atlīdzība ir mazāka).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas