E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21757
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja netiek pildītas nolīgtās saistības

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. novembrī, 2020
Arnis

Sveiki! Nonācu situācijā kad "meistars" remonta laikā izbojāja materiālu un neizpildīja savas saistības. Par to apsolījās man atgriezt daļu samaksātās naudas. Diemžēl mums nebija līgums, uz kura pamata meistars strādāja, taču, pirms izbeidzām visas saistības, liku uzrakstīt parādzīmi, norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu un dokumenta numuru, summu un termiņu, kā arī manus datus. Solījās atdot naudu noteiktā termiņā, taču nu jau termiņš iet uz beigām, bet nekāda rezultāta. Nu jau pat neatbild uz zvaniem. Kādas ir manas iespējas atgūt naudu, un kā būtu pareizāk rīkoties šai situācijā? Apliecinājums visam notikušajam ir sarakstes sociālajos tīklos, WhatsApp, bildes un parādzīme.

A
atbild:
23. novembrī, 2020

Saistību tiesības ir noteiktas Civillikumā Ceturtā daļā. Pie tiesiskā darījuma būtības atbilstoši Civillikuma 1427., 1428. pantam pieder tā taisītāja gribas izteikums, gribu var izteikt arī mutiski.

Tas, ka jums ir parādzīme, kurā ir norādīti meistara personas dati un kontaktinformācija, ir pozitīvi.

Pēc saistību izpildes termiņa beigām jums ir tiesības griezties, pirmkārt, ar iesniegumu Valsts policijā par krāpšanos, norādot tajā, ka vēlaties piedzīt meistara radītos zaudējumus civiltiesiskajā kārtībā.

Kā pierādījumus iesniedziet visu informāciju, kas attiecas uz konkrēto situāciju, tostarp arī saraksti sociālajos tīklos un WhatsApp.

Rakstisku iesniegumu ar lūgumu uzsākt izmeklēšanu var uzrakstīt elektroniski bez e-paraksta Latvijas valsts portālā, izmantojot e-pakalpojumu “E-iesniegums iestādei”.

Pirms vēršanās policijā jūs vēlreiz varat brīdināt meistaru par to, ka saistību neizpildes parādzīmē noteiktā termiņā gadījumā jūs rakstīsiet iesniegumu Valsts policijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas