E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21656
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Pašvaldības dzīvokļa pirkšana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. novembrī, 2020
Oksana

Dzīvokļa atsavināšana no Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes. Pēc pieprasījuma no īrnieka puses izpirkt dzīvokli Nekustamā īpašuma pārvalde veica īpašuma novērtējumu, novērtējumā cena ir 12 900 eiro. Sakarā ar to, ka īrnieks plāno izpirkt dzīvokli ar bankas starpniecību, nepieciešams veikt vēlreiz īpašumu vērtēšanu līdz darījumam ar banku – rezultāta novērtējuma cena ir 12 000 eiro, kas ir mazāk par 900 eiro. Kā rīkoties šajā gadījumā? Pirmā un otrā vērtēšanā ņemts vērā arī dzīvokļa remonts. Vai tas ir pareizi attiecībā pret īrnieku, ja remontu viņš veica pats par saviem līdzekļiem, bet, lai izpirktu dzīvokli no Liepājas pilsētas iestādes, par savu remontu vajag vēlreiz samaksāt?

A
atbild:
16. novembrī, 2020
Inese Helmane
LV portāls

Atbilstoši Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 14. panta otrajai daļai, ja īrnieks vēlas izmantot savas pirmpirkuma tiesības uz īrēto dzīvokli, dzīvokļa izsoli nerīko un ar īrnieku slēdz pirkuma līgumu par nosacīto cenu (nekustamā īpašuma vērtība, kura noteikta atbilstoši Standartizācijas likumā paredzētajā kārtībā apstiprinātajiem īpašuma vērtēšanas standartiem).

Savukārt finanšu iestāde, nosakot nekustamā  īpašuma tirgus vērtību, izmanto sertificēta vērtētāja pakalpojumus.

Kas attiecas uz īrnieka veikto remontu, nezinot īres līguma nosacījumus, pilnvērtīgu atbildi šajā jautājumā sniegt nav iespējams.

Vairāk par valsts un pašvaldību dzīvokļu pirkšanu var izlasīt LV portāla skaidrojumā “Kā pārpirkt valsts vai pašvaldības dzīvokli”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas