E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21557
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāvērtē darba attiecību izbeigšanas pamatojums

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. novembrī, 2020
Anna

2020. gada augustā saslimu, esmu uz slimības lapas, paredzama ilgstoša slimošana, varbūt pat invaliditāte. Darbavieta, to uzzinot, mani no darba atbrīvoja, pamatojot, ka mums bija darba līgums uz noteiktu laiku uz iepriekšējā darbinieka slimības laiku, bet tā nav taisnība, jo mani darbā pieņēma par dezinfekcijas veicēju ārkārtējās situācijas laikā martā, jo iepriekš šādas štata vienības nebija. Kad beidzās ārkārtējā situācija, sāku aizvietot dažādus sētniekus viņu atvaļinājuma laikā. Man slimības naudu VSAA apmaksāja tikai mēnesi. Varbūt es varu sniegt prasību tiesā vai vērsties Darba inspekcijā? To, ka es dezinficēdama staigāju pa sociālajām mājām, redzēja ļoti daudzi pilsētas iedzīvotāji.

A
atbild:
24. novembrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Lai sniegtu korektu atbildi, ir nepieciešams redzēt konkrēto darba līgumu, kā arī darba devēja uzteikuma pamatojumu. Nav tiesiski pieļaujams, ka darba attiecības tiek izbeigtas slimības dēļ.

Sniegtais situācijas apraksts nedod skaidru priekšstatu par darba līguma veidu. Vienlaikus jānorāda, ka citu darbinieku aizvietošana viņu atvaļinājuma laikā neliecina par pastāvīgām darba attiecībām konkrētajā amatā un uz nenoteiktu laiku noslēgtu darba līgumu.

Jums var ieteikt vērsties pie kāda jurista, līdzi ņemot visus ar darba attiecībām konkrētajā uzņēmumā saistītus dokumentus.

Savu tiesību noskaidrošanai jūs varat vērsties arī Valsts darba inspekcijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas