E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21454
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Kā izvēlēties atbilstošāko uzņēmējdarbības formu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. oktobrī, 2020
Jānis

Labdien! Kādu uzņēmējdarbības veidu labāk izvēlēties, ja es gribu atvērt savu interneta veikalu, un vai mājaslapa ir speciāli jāreģistrē? Vai arī vienkārši mājaslapā jānorāda uzņēmums?

A
atbild:
20. oktobrī, 2020

Izplatītākais uzņēmējdarbības veids šajā jomā ir kapitālsabiedrība, t. i., sabiedrība ar ierobežotu atbildību. Izveidojot SIA, jāapsver arī reģistrācija VID kā pievienotās vērtības nodokļa maksātājam.

Vietne, kurā jūs plānojat realizēt savu uzņēmējdarbību, speciāli nekur nav jāreģistrē.

Izveidojot vietni, jums jāievēro visas to normatīvo aktu prasības, kas attiecas uz tirdzniecību tīmkeļa vietnēs (Ministru kabineta 2014. gada 20. maija noteikumi Nr. 255 “Noteikumi par distances līgumu”), it īpaši patērētāju tiesību aizsardzības jomā (Patērētāju tiesību aizsardzības likums), fizisko personu datu apstrādes jomā (Vispārīgā datu aizsardzības regula 2016/679), u. c. tiesību akti. Jums jāapsver, vai, izveidojot savu tīmekļa vietni e-komercijas nolūkā, jūs vēlēsieties arī nodrošināt savas preču zīmes aizsardzību. Šādā gadījumā jums jāreģistrē preču zīme Patentu valdē saskaņā ar Preču zīmju likumā noteikto kārtību.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas