E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21453
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Vai likumīgi uzzināt par testamentu dienu pirms nolasīšanas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. oktobrī, 2020
Vita

Labdien. Vai tas ir likumīgi, ka mans vīrs uzzina no svešiem cilvēkiem, ka nākamajā dienā tiks nolasīts viņa onkuļa testaments. Onkulis mira pirms astoņiem gadiem. Divas nedēļas pirms nāves onkulis ar manu vīru noslēdza uzturlīgumu. Kad mans vīrs aizbrauca pie notāra, izrādās, viņa ir aizmirsusi izsūtīt uzaicinājumu. Iedeva to viņam rokā. Līdz termiņa beigām bija palikušas trīs dienas, no kurām divas bija brīvdienas. Vai tā nav notāra nolaidība?

A
atbild:
20. novembrī, 2020
Latvijas Zvērinātu notāru padome
Agnese Stalberte Švarca, zvērināta notāre

Zvērināts notārs uzsāk mantojuma lietu, kad ir saņēmis mantošanas iesniegumu.

Par mantojuma atklāšanos un testamenta nolasīšanu zvērināts notārs informē visus mantošanas iesniegumā norādītos mantiniekus, nosūtot tiem paziņojumus. Paziņojumus nosūta uz tām mantinieku adresēm, kuras ir norādītas mantošanas iesniegumā.

Lai atbildētu uz jūs interesējošo jautājumu, jāprecizē, vai jūsu vīrs bija minēts mantošanas iesniegumā kā iespējamais mantinieks un iesnieguma iesniedzējam bija zināma viņa adrese.

Zvērināts notārs, kurš uzsācis mantojuma lietu un kuram ir iesniegts testaments, izsludina mantojuma atklāšanos un testamenta (pēdējās gribas rīkojuma) nolasīšanas dienu.

Izsludināšana notiek, zvērinātam notāram prakses vietas telpās, visiem redzamā vietā, izliekot paziņojumu par mantojuma atklāšanos un testamenta nolasīšanas dienu un laiku.

Zvērināts notārs pēc ieinteresēto personu lūguma, gan arī pēc sava ieskata izsludina mantojuma atklāšanos publicēšanai Latvijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. Sludinājumā zvērināts notārs aicina konkrētā termiņā pieteikties visus iespējamos mantiniekus un citas ieinteresētās personas. Informācija izdevumā “Latvijas Vēstnesis” ir publiski pieejama informācija.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 63 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas