E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21418
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja darba devējs uzsācis maksātnespējas procesu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. oktobrī, 2020
Alla

Labdien! Vērsos tiesā, lai no bijušā darba devēja piedzītu neizmaksāto darba algu. Tiesas sēde (rakstveida process) notiek tikai 25. novembrī, bet tiesnesis jau ir uzlicis aizliegumu pārreģistrēt un pārdot firmas kustamo mantu – autotransportu. Ir liela iespēja, ka uzņēmums tiks pasludināts par maksātnespējīgu. Juridiskajā adresē neviena nav, darbība apturēta, uzņēmuma manta (aprīkojums, tehnika, automašīnas) ir izvesta, un nav zināms, uz kurieni. Ja maksātnespējas procesu pasludinās pirms tiesas lēmuma par darba samaksas piedziņu, tad uz kādu summu es varu pretendēt? Cik daudz naudas man izmaksās, ja maksātnespēja tiks pasludināta vēlāk un man būs tiesas spriedums par algas piedziņu, bet administrators nevarēs atrast un pārdot uzņēmuma mantu? Kādas darbības maksātnespējas administratoram jāveic, lai iegūtu uzņēmuma mantu? Paldies!

A
atbild:
12. janvārī, 2021
Marika Mure
juriste

Neatkarīgi no tā, ka esat vērsies tiesā ar prasījumu pret darba devēju, jums likumā noteiktajā kārtībā jāvēršas ar savu kreditora prasījumu pie maksātnespējas administratora. Informācija par maksātnespējas procesu un maksātnespējas procesa administratoru pieejama maksātnespējas reģistrā.

Maksātnespējas administratora tiesības un pienākumus noteic Maksātnespējas likuma 65.–67. pants.

Atbildot uz jautājumu par to, uz kāda veida un apmēra naudas izmaksām varat pretendēt darba devēja maksātnespējas pasludināšana gadījumā, norādāms, ka darbinieku atlīdzība tiek izmaksāta saskaņā ar likumā “Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā” noteikto un darbinieka prasījumi tiek apmierināti ierobežotā apmērā. Detalizētāka informācija atrodama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas