E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21372
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Sava īpašuma videonovērošana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. oktobrī, 2020
Olita

Vai privātmājas īpašniekam ir tiesības bez pārējo mājas iemītnieku piekrišanas ierīkot videonovērošanas kameras, piemēram, virtuvē un koridorā, kas ved uz vannasistabu?

A
atbild:
16. novembrī, 2020

Fizisko personu datu apstrādi Latvijā reglamentē Vispārīgā datu aizsardzības regula 2016/679 un Latvijas Republikas nacionālie normatīvie akti. Attiecīgi, ievērojot Regulas 5. panta priekšnosacījumus un izvērtējot datu apstrādes mērķi un līdzekļus (iejaukšanās citu personu privātumā), mājas īpašnieks ir tiesīgs veikt sava īpašuma videonovērošanu.

Attiecībā uz pārējo iemītnieku viedokli šajā sakarā jāvērtē, uz kāda tiesiska pamata attiecīgās personas ir iemitinātas (īres līgums vai cits pamats), līdz ar ko attiecīgām personām var būt vai var arī nebūt tiesības iebilst pret attiecīgajām īpašnieka darbībām. Ja īpašuma novērošana ir saistīta vienīgi ar īpašnieka personiskajām vai mājsaimniecības vajadzībām, tad šādā gadījumā Regula netiek piemērota. Cita starpā paskaidrojam, ka šādā gadījumā īpašnieks nedrīkst izmantot šādi iegūtus materiālus citādi kā personīgajām vajadzībām (nedrīkst tos izplatīt, pārraidīt, lietot sociālajos tīklos u. c.), minētais ierobežojums neattiecas uz īpašnieka leģitīmo interešu aizsardzību un materiālu nodošanu tiesībsargājošām iestādēm (ja tam ir objektīvs pamats).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas