E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21363
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Uzteikuma maksimālais termiņš – viens mēnesis

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. oktobrī, 2020
Sandra

Labdien! Strādāju autoservisā. Biju uz darba pārrunām, jaunais darba devējs ir gatavs pieņemt mani darbā. Vadība liek atstrādāt – atsēdēt vienu mēnesi –, bet visu dienu nav ko darīt, dienas laikā pieraksts ir 1 h vai pāris stundas. Alga veidojas no padarītā darba, nav pilna darba diena. Kā man rīkoties šādā situācijā? Kā es varu ātrāk uzsākt jaunās darba attiecības? Paldies!

A
atbild:
27. oktobrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu tiesības izbeigt darba attiecības ar darbinieka uzteikumu nestāv augstāk par darba devēja tiesībām un atbildību nodrošināt normālu uzņēmuma darba gaitu. Ja esat iesniegusi darba līguma uzteikumu (Darba likuma 100. pants), tad darba devējam ir tiesības jūs nodarbināt vēl vienu mēnesi, lai šajā laikā atrastu darbinieku, kas stāsies pie pienākumu izpildes pēc tam, kad vairs nestrādāsiet.

Faktiski šādās situācijās nākamais darba devējs parasti pārrunās to vienmēr noskaidro – ar kuru brīdi jaunais darbinieks var uzsākt darbu.

Izbeigt darba attiecības ātrāk var, tikai pusēm vienojoties, ja abas puses – jūs un pašreizējais darba devējs – tam piekrīt.

Tādējādi jums var ieteikt vērsties pie pašreizējā darba devēja un lūgt pārskatīt darba attiecību izbeigšanas laiku, kā arī informēt par to jauno darba devēju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas