E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21328
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Lielāks uzturlīdzekļu apmērs jāpiedzen tiesas ceļā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. oktobrī, 2020
Santa

Labdien! Bērna tēvs apgalvo, ka maksās bērnam minimālos valstī noteiktos uzturlīdzekļus, jo nav oficiālu ienākumu, ir tikai invaliditātes pensija. Bet tajā pašā laikā viņš azartspēlēs paspēlē ļoti lielas naudas summas, ko var redzēt gan bankas kontā, gan azartspēļu mājaslapā. Vai šādā gadījumā varu prasīt lielākus uzturlīdzekļus? Nespēju nodrošināt bērnu ar visu nepieciešamo, visi mani ienākumi aiziet hipotēkas un komunālajos maksājumos.

A
atbild:
13. oktobrī, 2020

Ja bērna uzturam ir nepieciešama lielāka uzturlīdzekļu summa nekā valstī noteiktais minimālais uzturlīdzekļu apjoms, jums ir tiesības vērsties tiesā ar prasības pieteikumu par uzturlīdzekļu piedziņu. Ja uzturlīdzekļu apjoms ir lielāks par minimālo, jāpierāda, kāpēc tieši tāds uzturlīdzekļu apjoms ir nepieciešams. Līdz ar to vajag iesniegt pierādījumus, kas pamato ikmēneša izdevumus bērna uzturam.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 93. panta otro daļu pierādījumus iesniedz puses un citi lietas dalībnieki. Ja pusēm vai citiem lietas dalībniekiem nav iespējams iesniegt pierādījumus, pēc viņu motivēta lūguma tos izprasa tiesa. Tāpēc jūs varat arī lūgt tiesu izprasīt no bērna tēva bankas konta izrakstu, kurā būs redzami bērna tēva izdevumi.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 43. panta pirmās daļas 3. punktu, iesniedzot prasības pieteikumu par uzturlīdzekļu piedziņu, jūs esat atbrīvota no valsts nodevas samaksas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas