E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21240
Lasīšanai: 2 minūtes

Kāda izglītība nepieciešama psiholoģijas pasniedzējam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. septembrī, 2020
Santa

Vai varu strādāt skolā par psiholoģijas pasniedzēju, ja esmu ieguvusi akadēmisko maģistra grādu psiholoģijā? Skolā strādāju par izglītības psihologu.

A
atbild:
21. oktobrī, 2020
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Jūs varat strādāt vispārējās izglītības iestādē par psiholoģijas mācību priekšmeta skolotāju, ja paralēli minētajai augstākajai izglītībai iegūsiet skolotāja kvalifikāciju vai apgūsiet profesionālās kompetences pilnveides programmu (parasti – 72 stundu apmērā), saņemot sertifikātu pedagoģijā.

Ņemot vērā, ka jums ir augstākā izglītība mācību priekšmetam atbilstošā zinātnes nozarē, jūs vienā izglītības iestādē ne ilgāk kā gadu varat arī mācīt psiholoģiju skolotāja mentora vadībā.

(Pamatojums: Ministru kabineta 2018. gada 11. septembra noteikumu Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 2. punkts.)

Vienlaikus vēršam uzmanību, ka par psihologu skolā drīkst strādāt tikai personas, kas reģistrētas psihologu reģistrā un ieguvušas izglītības un skolu psihologa sertifikātu vai līdz sertifikāta iegūšanai strādā psihologa pārrauga pārraudzībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas