E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21222
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Darba tiesiskās attiecības ar nepilngadīgo

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. septembrī, 2020
Anastasija

Kādos gadījumos bāriņtiesa dod atļauju nepilngadīgajam strādāt?

A
atbild:
04. janvārī, 2021
Ilona Barkovska
juriste

Saskaņā ar Darba likuma 37. panta otro daļu izņēmuma gadījumā bērnus vecumā no 13 gadiem, ja viens no vecākiem (aizbildnis) devis rakstveida piekrišanu, no mācībām brīvajā laikā var nodarbināt vieglā, bērna drošībai, veselībai, tikumībai un attīstībai nekaitīgā darbā. Šāda nodarbināšana nedrīkst kavēt bērna izglītošanos. Darbus, kuros atļauts nodarbināt bērnus vecumā no 13 gadiem, nosaka Ministru kabinets. Uz bērnu vecumā no 15 gadiem, kurš turpina iegūt pamatizglītību, ir attiecināmi šā panta ceturtās daļas noteikumi par pusaudžu nodarbināšanu.

Tātad bērnu vecumā no 13 gadiem var nodarbināt, ja viens no vecākiem (aizbildnis) devis tam rakstveida piekrišanu.

Saskaņā ar Darba likuma 37. panta trešo daļu izņēmuma gadījumos, ja viens no vecākiem (aizbildnis) devis rakstveida piekrišanu un saņemta Valsts darba inspekcijas atļauja, bērnu kā izpildītāju var nodarbināt kultūras, mākslas, sporta un reklāmas pasākumos, ja šāda nodarbināšana nav kaitīga bērna drošībai, veselībai, tikumībai un attīstībai. Šāda nodarbināšana nedrīkst kavēt bērna izglītošanos. Kārtību, kādā tiek izsniegtas atļaujas bērnu kā izpildītāju nodarbināšanai kultūras, mākslas, sporta un reklāmas pasākumos, kā arī atļaujā ietveramos ierobežojumus attiecībā uz darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem nosaka Ministru kabinets.

Kā tas izriet no iepriekšminētā, ar vecāka rakstveida piekrišanu un Valsts darba inspekcijas atļauju bērnu var nodarbināt kultūras, mākslas, sporta un reklāmas pasākumos.

Vairāk par bērnu nodarbinātību var izlasīt portālā publicētajā skaidrojumā “Bērnu nodarbinātība. Ko un cik atļauts strādāt no 13 gadu vecuma?” šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas