E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21217
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Ja bērna māte apprecas ar citu vīrieti, valsts nepārtrauc uzturlīdzekļu izmaksu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2020
Iveta

Labdien! Audzinu divas meitas, un valsts maksā uzturlīdzekļus, jo esmu šķīrusies no bērnu tēva. Ja es vēlētos apprecēties vēlreiz, vai man pārtrauktu maksāt alimentus? Vai notiek izmaiņas saistībā ar bērniem? Bērniem atstātu tēva uzvārdu, mainītu tikai savu. Paldies!

A
atbild:
23. septembrī, 2020

No jūsu situācijas izriet, ka vēlaties apprecēties ar bijušo vīru.

Šādā situācijā jums patstāvīgi būtu jāinformē Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācija par šādu situāciju, jo saskaņā ar Uzturlīdzekļu garantijas fonda likuma 11. panta piektās daļas 1. punktu, ja vecāks, no kura iesniedzējs vēlas saņemt uzturlīdzekļus, īsteno bērna aprūpi, Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācija atsaka uzturlīdzekļu izmaksu.

Uzturlīdzekļu garantijas fonda likuma 14. panta pirmās daļas 15. punkts paredz, ka fonda administrācija izbeidz uzturlīdzekļu izmaksu, ja zudis tiesiskais pamats uzturlīdzekļu izmaksai. Tā kā bērna tēvs īstenos aprūpi Civillikuma izpratnē, Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācijai vairs nav pamata maksāt Jums uzturlīdzekļus bērnu tēva vietā.

Ja tomēr vēlaties apprecēties ar citu vīrieti, tad uzturlīdzekļu izmaksa no Uzturlīdzekļu garantijas fonda tiek turpināta, jo jūsu vīrs nav bērnu bioloģiskais tēvs. Uzturlīdzekļu izmaksa var tikt pārtraukta, ja jūsu vīrs adoptēs bērnus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas