E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21209
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Atlaišanas pabalsta izmaksa ir saistīta ar uzteikuma pamatojumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2020
Anete

Labdien! Šobrīd atrodos bērna kopšanas atvaļinājumā. Gribētu atgriezties darbā septembra beigās, kad bērnam apritēs pusotrs gads. Darba devējs apgalvo, ka manu darbavietu/amatu vairs piedāvāt man nevar, jo darbinieku viņam pietiekot (neviens no viņiem nav pieņemts darbā uz noteiktu laiku). Ieteica man iet uz bezdarbniekiem un sacīja: kad vieta atbrīvosies, tad man zvanīs. Es neesmu ar mieru, tāpēc vēlos noskaidrot, ko šādā situācijā darīt.
Vēl gribēju piebilst, ka pirms gada savam darba devējam iesniedzu iesniegumu, kurā norādīju, ka bērna kopšanas atvaļinājumā eju no 2019. gada jūnija sākuma uz pusotru gadu. Cik saprotu, ja es vēlos atsākt darba attiecības ātrāk, man darba devējam jādod ziņa ne vēlāk kā divas nedēļas, pirms vēlos atsākt strādāt.
Ja esmu iesniegusi iesniegumu divas nedēļas pirms darba atsākšanas, darba devējs nevar neko piedāvāt un atlaiž mani, vai man ir tiesības uz kompensāciju?

A
atbild:
21. septembrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atbilstoši Darba likuma 156. pantam darbiniekam, kas izmanto bērna kopšanas atvaļinājumu (BKA), tiek saglabāts iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, tad darba devējs nodrošina līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.

Bērna kopšanas atvaļinājuma pārtraukšana pirms piešķirtā atvaļinājuma termiņa beigām īstenojama darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktajā kārtībā vai pamatojoties uz darba devēja un darbinieka vienošanos.

Ja laikā, kamēr tika izmantots BKA, piemēram, ir notikusi uzņēmuma darbinieku skaita samazināšana, un darba devējs piedāvā izbeigt darba attiecības, pamatojoties uz Darba likuma 101. panta pirmās daļas 9. punktu, tad atlaišanas pabalsts pienākas 112. pantā norādītajā apmērā.

Ja darba attiecības, piemēram, tiek piedāvāts izbeigt uz pušu vienošanās pamata (Darba likuma 114. pants), tad atlaišanas pabalsta izmaksa nav obligāta, ja puses par to īpaši nevienojas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas