E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21133
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Uz noteiktu laiku noslēgts darba līgums un grūtniecība

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. septembrī, 2020
Irina

Labdien! Esmu grūtniece un strādāju skolā, bet mans līgums ir noslēgts līdz 31.12.2020. Pēc tam darba devējs it kā grasījās līgumu pagarināt līdz 31.05.2021. Ka rīkosies darba devējs? Paņems mani atpakaļ vai atlaidīs? Vai palikšu bez maternitātes pabalsta?

A
atbild:
21. septembrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja ar darba devēju ir noslēgts darba līgums uz noteiktu laiku, tad līgums izbeidzas noteiktajā termiņā. Tuvojoties līguma termiņa tecējuma beigām (divas nedēļas iepriekš), parasti darba devējs to rakstveidā atgādina vai rosina darba līgumu pagarināt.

Saskaņā ar Darba likuma 45. pantu ja, beidzoties termiņam, uz kādu noslēgts darba līgums, neviena no pusēm nav pieprasījusi izbeigt darba līgumu un darba tiesiskās attiecības faktiski turpinās, darba līgums uzskatāms par noslēgtu uz nenoteiktu laiku.

Apstāklis, ka esat grūtniece, neuzliek obligātu pienākumu darba devējam uz noteiktu laiku noslēgtu darba līgumu pagarināt, ja tas nav iespējams, piemēram, ja esat prombūtnē esoša cita darbinieka aizvietotāja un darbinieks atgriežas darbā. Darba devējs situāciju risina atbilstoši iespējām – aktuālajām amata vakancēm.

Informāciju par iespējām saņemt maternitātes un vecāku pabalstus saskaņā ar jūsu nodarbinātības vēsturi ir vēlams noskaidrot, personīgi vēršoties Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā: konsultacijas@vsaa.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas