E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21038
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai kravas autopārvadātājam jāievēro pašizolācija

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. septembrī, 2020
Gita

Labdien! Vai smagās automašīnas vadītājam, atgriežoties no sarkanajā sarakstā iekļautās valsts, kur veica darba pienākumus, ir jāievēro 14 dienu ilga pašizolācija?

A
atbild:
12. novembrī, 2020
Laura Studente
LV portālam

Pienākums 10 dienas uzturēties dzīvesvietā vai citā uzturēšanās vietā darba laikā neattiecas uz transporta un pasažieru pārvadājumu pakalpojumu sniedzēju darbiniekiem un pasažieru, kravas vai tehnisko reisu apkalpi, kas atgriežas no darba braucieniem un komandējumiem, ja viņiem nav novērojamas akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes. Ārpus darba laika minētās personas nodrošina pašizolāciju.

 Vienlaikus jāņem vērā, ka autovadītājiem, kuri veic starptautiskos kravu vai pasažieru pārvadājumus, tāpat kā visiem citiem iebraucējiem Latvijā, ir jāaizpilda elektroniskā apliecinājuma anketa, kas pieejama tīmekļvietnē www.covidpass.lv.

Ņemot vērā, ka robežšķērsošana tiek veikta darba vai dienesta pienākumu veikšanai, anketu nepieciešams aizpildīt reizi 30 dienās (gadījumos, kad tiek šķērsota Eiropas Savienības iekšējā robeža un personai ir nodarbinātības faktu apliecinošs dokuments). Gadījumos, kad autovadītājs iebrauc no Krievijas vai Baltkrievijas, anketa jāpilda katru reizi. Apliecinājuma aizpildīšana ir obligāta, un tā ir jāveic ne agrāk kā 48 stundas pirms robežas šķērsošanas.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas