E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20953
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Datu nodošana sociālajiem tīkliem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. augustā, 2020
Lauris

Dzīvokļa saimnieki izveidoja “Whatsapp” grupu, un tur, protams, ir redzams mans telefona numurs. Vai tā drīkst darīt bez manas atļaujas? Un vai tā nav personīgās informācijas nodošana trešajai personai?

A
atbild:
24. augustā, 2020

Fizisko personu datu apstrādi reglamentē Visparīgā datu aizsardzības regula 2016/679, kuras 18. apsvērumā noteikts: šo regulu nepiemēro personas datu apstrādei, kuru veic fiziska persona tikai personiska vai mājsaimnieciska pasākuma gaitā un kura tādējādi nav saistīta ar profesionālu vai komerciālu darbību. Personiski vai mājsaimnieciski pasākumi varētu ietvert korespondenci un adrešu sarakstu turēšanu vai sociālo tīklošanos un tiešsaistes darbības, ko veic saistībā ar šādiem pasākumiem. Tomēr šo regulu piemēro pārziņiem vai apstrādātājiem, kas nodrošina personas datu apstrādes līdzekļus šādām personiska vai mājsaimnieciska rakstura darbībām.

Tādējādi, ja dzīvokļa īpašnieks ir izveidojis tiešsaistes komunikācijas kanālu un šī darbība nav saistīta ar komercdarbību, tad attiecībā uz minētajām darbībām regulu nepiemēro. Līdz ar to tā nav uzskatāma par datu nodošanu trešajām personām. Tikai jūsu pašu ziņā ir izlemt, vai pievienoties šai grupai vai no tās atteikties.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas