E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20904
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par BKA beigām darba devējs jābrīdina divas nedēļas iepriekš

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. augustā, 2020
Inese

Esmu skolotāja, kuras bērna kopšanas atvaļinājums beigsies skolas vasaras brīvlaikā. Respektīvi, darbs skolā manā gadījumā nenoritēs vēl pusotru mēnesi. Vai darba devējs (privātskola) drīkst pieprasīt, lai es dodos bezalgas atvaļinājumā uz šo periodu? Vai darba devējam mani šajā laikā jānodarbina, vai arī drīkstu palikt atvaļinājumā?

A
atbild:
25. augustā, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Bezalgas atvaļinājuma piešķiršana (Darba likuma 153. pants) ir darbinieka paša rosināta iniciatīva, nevis darba devēja dots uzdevums/rīkojums.

Ja jūsu bērna kopšanas atvaļinājums izbeidzas laikā, kad izglītības iestādē ir skolēnu vasaras brīvlaiks, tas nenozīmē, ka izglītības iestāde nestrādā. Darba devējam ir jānodrošina darbinieks ar darbu atbilstoši noslēgtā darba līguma nosacījumiem vai rakstveidā jāvienojas par citiem nodarbinātības nosacījumiem, piemēram, uz noteiktu laiku.

Ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma izmantošana tiek īstenota pēc pušu vienošanās vai saskaņā ar sastādīto grafiku. Precīzi nezinot, kāda ir jūsu darba attiecību vēsture un iepriekš izmantoto atvaļinājumu periodi, sniegt atbildi par atvaļinājuma izmantošanu nav iespējams.

Jums jebkurā gadījumā laikus (vismaz divas nedēļas iepriekš – Darba likuma 156. panta piektā daļa) jāsazinās ar darba devēju, lai vienotos par turpmākajām darbībām pēc BKA beigām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas