E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20828
Lasīšanai: 4 minūtes
2
2

Tiesības uz maternitātes un vecāku pabalstu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. augustā, 2020
Katrīna

Labdien! Lūgums palīdzēt saprast jaunos noteikumus par vecāku pabalsta piešķiršanu iepriekšējā apmērā, ja otrais bērns gaidāms 3 gadu laikā pēc pirmā bērna piedzimšanas. Šajā e-konsultācijā minēti trīs punkti, kad šo normu piemēro. Taču precīzāk gribētu uzzināt par 1. punktu, lai saprastu, vai normu piemēro arī tad, ja šo 3 gadu laikā pusotrs gads pavadīts bērna kopšanas atvaļinājumā (mamma ir saņēmusi vecāku pabalstu), bet pēc tam piešķirts bezdarbnieka statuss (iepriekšējās darba attiecības pārtrauktas). Respektīvi, otram bērniņam dzimstot, mamma iepriekš vairs nav bijusi darba ņēmēja vai pašnodarbinātā.

A
atbild:
10. augustā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

No 2020. gada 1. janvāra likuma “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” 10.6 panta ceturtā daļa paredz: sievietei, kurai, kopjot bērnu vecumā līdz trim gadiem, piedzimst nākamais bērns, vecāku pabalsts par nākamā bērna kopšanu nedrīkst būt mazāks par vecāku pabalstu, kas piešķirts par iepriekšējo bērnu.

Šo tiesību normu piemēro, ja:

1) sievietei ir tiesības uz vecāku pabalstu par nākamo bērnu;

2) nākamais bērns piedzimis, kamēr iepriekšējais vēl nav sasniedzis 3 gadu vecumu;

3) par iepriekšējo bērnu sievietei ir bijis piešķirts vecāku pabalsts.

Ja visi nosacījumi tiek izpildīti, tad vecāku pabalstu piešķir ne mazākā apmērā kā par iepriekšējā bērna kopšanu (atbilstoši izvēlētajam pabalsta saņemšanas ilgumam).

Par pirmo puntu. Lai būtu tiesības uz vecāku pabalstu, sievietei ir jābūt darba ņēmējai vai pašnodarbinātajai (kura veic iemaksas). Tiesības uz vecāku pabalstu ir arī tad, ja bijis piešķirts maternitātes pabalsts. Taču arī maternitātes pabalstu piešķir tikai sociāli apdrošinātai sievietei (darba ņēmējai vai pašnodarbinātajai), kad tiek izsniegta darbnespējas lapa B,  sākoties grūtniecības un dzemdību atvaļinājumam.

No šā gada tiesības uz maternitātes pabalstu ir arī sievietēm, kuras ne agrāk kā 60 dienas pirms grūtniecības vai dzemdību atvaļinājuma zaudē darba ņēmēja vai pašnodarbinātā statusu.

Ja pēc bērna kopšanas atvaļinājuma darba tiesiskās attiecības ir pārtrauktas un neatsāksiet strādāt, tiesību uz maternitātes pabalstu nebūs un nebūs arī tiesību uz vecāku pabalstu. (Jo bezdarbnieka pabalsta saņēmējiem nav vecāku un maternitātes apdrošināšanas.)

Ir vēl viena aktuāla likuma norma, kas stāsies spēkā šoruden. No 2020. gada 1. septembra tiek noteikts kvalifikācijas periods tiesību iegūšanai arī uz maternitātes, paternitātes un vecāku pabalstu, tāpat kā tas jau ir noteikts slimības pabalstam, proti, lai būtu tiesības saņemt minētos pabalstus, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām jābūt veiktām ne mazāk kā trīs mēnešus pēdējo sešu  mēnešu periodā vai sešus mēnešus pēdējo divdesmit četru mēnešu periodā pirms mēneša, kurā iestājies apdrošināšanas gadījums.

Tas nozīmē: ja grūtniecības atvaļinājuma sākuma datums iestāsies pēc 2020. gada 1. septembra, tad papildus tiks vērtētas tiesības uz maternitātes pabalstu, ņemot vērā nosacījumus par nepieciešamo apdrošināšanas periodu.

Kvalifikācijas periodā ieskaita arī periodu, kurā persona ir darba ņēmēja un atrodas grūtniecības, dzemdību vai bērna kopšanas atvaļinājumā, un ir saņēmusi attiecīgi maternitātes, vecāku vai slimības pabalstu vai kurā kā pašnodarbinātā nav guvusi ienākumus un saņēmusi maternitātes, vecāku vai slimības pabalstu.

Lai iegūtu detalizētāku informāciju savā konkrētajā situācijā, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra iesaka saziņai lietot informējošos kanālus, rakstot uz konsultacijas@vsaa.gov.lv vai zvanot uz 64507020.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 77 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas