E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20809
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pienākums maksāt uzturlīdzekļus vecākiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. augustā, 2020
Smaida

Meita atsakās pēc tiesas lēmuma maksāt vecākam uzturlīdzekļus, motivējot, ka nav naudas. Tiesu izpildītājs apliecina to, ka nav ienākumu. Kas notiek tālāk? Cik ilgi jāgaida izpildījums? Vai var vērsties tiesā ar prasību, kā rīkoties?

A
atbild:
01. oktobrī, 2020

Civillikuma 188. panta normas nosaka: pienākums uzturēt vecākus un vajadzības gadījumā arī vecvecākus gulstas uz visiem bērniem samērā ar viņu spējām uzturēt vecākus vai vecvecākus un mantas stāvokli. Strīdus par uzturlīdzekļiem vecākiem vai vecvecākiem izšķir tiesa.

Konkrētajā gadījumā izskatās, ka lieta uz tiesas nolēmuma pamata jau ir nonākusi pie tiesu izpildītāja un tiesu izpildītājs ir konstatējis, ka šobrīd piedziņa nav iespējama. Tiesu izpildītājs regulāri veic parādnieka mantiskā stāvokļa pārbaudi un, kolīdz konstatē, ka parādniekam ir manta, uz kuru var veikt piedziņu, uzsāk veikt attiecīgas piedziņas darbības.

Piemēram, pastāv monitoringa sistēma, kas ļauj pārbaudīt, vai parādnieks ir darba tiesiskajās attiecībās. Ja persona uzsāk darba tiesiskās attiecības, tad tiesu izpildītājs šo informāciju no Valsts ieņēmumu dienesta saņem dažu dienu laikā.

Jums var ieteikt pēc kāda laika vērsties pie tiesu izpildītāja un painteresēties par lietas virzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas