E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20786
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Iesniedzēju informē par lēmumu pēc resoriskās pārbaudes

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. augustā, 2020
Olegs

Kas notiek pēc tam, kad VID NMPP resoriskās pārbaudes laikā netiek iegūtas visas nepieciešamās ziņas, lai lemtu par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu, kā arī iegūtās ziņas nav bijušas pietiekamas, lai lemtu par kriminālprocesa uzsākšanu? Vai resoriskā pārbaude tad tiek turpināta bezgalīgi?

A
atbild:
14. augustā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Kriminālprocesa likumā nav noteikts resoriskās pārbaudes termiņš.

Kriminālprocesa likuma 373. panta trešajā daļā noteikts – ja ziņas satur informāciju par likuma pārkāpumu, kura atklāšanai nav nepieciešams izmantot kriminālprocesa līdzekļus un metodes, tās nosūta resoriskās pārbaudes veikšanai kompetentajai iestādei. Ar resorisko pārbaudi šā likuma izpratnē saprot valsts iestādes un tās amatpersonu veiktu pārbaudi attiecībā uz iespējamu likuma pārkāpumu, izmantojot šīs iestādes darbību regulējošajā likumā noteiktās pilnvaras, kas nav kriminālprocesuālās pilnvaras. 

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei ir tiesības uzsākt resorisko pārbaudi pēc juridiskas vai fiziskas personas sniegtajām ziņām par iespējamu likuma pārkāpumu. Pēc resoriskās pārbaudes tiek pieņemts lēmums Kriminālprocesa likuma 369.–373. pantā noteiktajā kārtībā, par ko jāinformē iesniedzējs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas