E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20700
Lasīšanai: 2 minūtes

Uzturlīdzekļus pēc tiesas lēmuma piedzen tiesu izpildītājs

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūlijā, 2020
Ira

Labdien! Pēc meitas 18 gadu sasniegšanas vēlētos saņemt padomu: kā iespējams aprēķināt summu, ko tēvs vēl ir parādā, ņemot vērā to, ka kopš bērna dzimšanas uzturlīdzekļus maksājis fonds un tikai dažus pēdējos mēnešus tiesu izpildītājs uzturlīdzekļus piedzinis no bērna tēva (tiesas lēmumā noteiktā summa ir lielāka, fonds 17 gadus maksājis valstī attiecīgi noteikto)? Ar ko sākt, kā rīkoties? Paldies!

A
atbild:
29. septembrī, 2020

No jūsu situācijas apraksta var secināt, ka Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija izmaksāja jums  uzturlīdzekļus uz tiesas lēmuma pamata.

Ja uzturlīdzekļi jums tika maksāti no Uzturlīdzekļu garantiju fonda, tad izmaksāto uzturlīdzekļu summu no bērna tēva piedzen Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija, jo šī iestāde maksāja uzturlīdzekļus viņa vietā.

Lai noskaidrotu atlikušo parāda summu, vispirms jāvēršas Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā ar lūgumu sniegt informāciju par kopumā izmaksātajām summām par visu uzturlīdzekļu izmaksas periodu. Kopumā izmaksāto uzturlīdzekļu summa ir jāatņem no tiesas lēmumā norādītās par visu periodu. Starpība arī būs tā summa, ko bērna tēvs vēl ir parādā. Ar zvērinātu tiesu izpildītāja starpniecību saņemtie uzturlīdzekļi arī ir jāatskaita. Lai uzsāktu parāda piedziņu, jums ir jāvēršas pie zvērināta tiesu izpildītāja ar izpildu rakstu, ko ir iespējams saņemt tiesā, kas ir izdevusi lēmumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas