E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20660
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Vai būs jāmaksā kapitāla pieauguma nodoklis

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. jūlijā, 2020
Aina

Jautājums par kapitāla pieauguma nodokli. Zeme pirkta 07.2015. 2016.–2017. gadā uz šīs zemes tika uzcelta māja. 2020. gadā māja tika ierakstīta zemesgrāmatā un nodota ekspluatācijā. Šis ir vienīgais īpašums, 5 gadi īpašumā zeme un 1 gads deklarētā dzīvesvieta. 2020. gadā plāno pārdot zemi ar jaunbūvi. Un pirkt citā Eiropas Savienības valstī īpašumu. No kādas summas būs jāmaksā nodokļi?

A
atbild:
03. augustā, 2020
Valsts ieņēmumu dienests
Evita Teice-Mamaja, Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste

Ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliek ienākumu no tāda nekustamā īpašuma atsavināšanas, kas fiziskās personas īpašumā (no dienas, kad attiecīgais nekustamais īpašums reģistrēts zemesgrāmatā) ir ilgāk par 60 mēnešiem un pēdējos 60 mēnešus līdz nekustamā īpašuma atsavināšanas dienai bijis vienīgais fiziskās personas nekustamais īpašums.

Ja zeme nopirkta un reģistrēta zemesgrāmatā 2015. gada jūlijā, pēc tam uz zemes uzbūvēta māja, bet 2020. gada novembrī fiziskā persona plāno pārdot zemi ar jaunbūvi, turklāt visu laiku no 2015. gada jūlija līdz 2020. gada novembrim tas ir personas vienīgais zemesgrāmatā reģistrētais nekustamais īpašums, tad ienākums no šāda nekustamā īpašuma atsavināšanas nav apliekams ar iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas