E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20607
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide
2
2

Oficiālās elektroniskās adreses lietošana

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūlijā, 2020
Raimonds

Lūdzu sniegt informāciju, kura iestāde uzrauga, vai tiek ievērots Oficiālās elektroniskās adreses likums no valsts/pašvaldību iestāžu puses. Respektīvi, pie kā būtu jāvēršas ar sūdzību par to, ka valsts/pašvaldības iestādes saziņā ar personu, kam ir oficiāla elektroniska adrese, to neizmanto?

A
atbild:
20. jūlijā, 2020

Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 7. pantu:

(4) pakļautība nozīmē augstākas iestādes vai amatpersonas tiesības dot rīkojumu zemākai iestādei vai amatpersonai, kā arī atcelt zemākas iestādes vai amatpersonas lēmumu;

(5) pārraudzība nozīmē augstākas iestādes vai amatpersonas tiesības pārbaudīt zemākas iestādes vai amatpersonas lēmuma tiesiskumu un atcelt prettiesisku lēmumu, kā arī prettiesiskas bezdarbības gadījumā dot rīkojumu pieņemt lēmumu.

Minētā likuma 18. pants noteic, ka:

(1) ministrija ir attiecīgās valsts pārvaldes nozares vadošā (augstākā) iestāde. Ministrija organizē un koordinē likumu un citu normatīvo aktu īstenošanu, tā piedalās nozares politikas izstrādāšanā;

(2) ministrija ir tieši pakļauta ministram.

Tādējādi atkarībā no tā, kāda iestāde neievēro Oficialās elektroniskās adreses likuma 12. panta 1. daļu, jums ir tiesības vērsties attiecīgajā augstāk stāvošajā institūcijā vai, ja tādas nav, attiecīgajā ministrijā ar motivētu pretrenziju par attiecīgās iestādes rīcību.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas