E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20555
Lasīšanai: 2 minūtes

Par iespēju atpirkt valsts nekustamo īpašumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūlijā, 2020
Edgars

Labdien! Pirms 17 gadiem radās ļoti nepatīkama situācija, kad tika veikta dzīvokļu maiņa ar māklera starpniecību. Tika mainīts privatizēts dzīvoklis (manas ģimenes) pret dzīvokli, kuru nemaz nedrīkstēja tajā laikā mainīt, jo tur dzīvoja bāreņi (16 un 17 gadi). Māklerim pirms maiņas tika lūgts visas problēmas nokārtot un pārrakstīt dzīvokļus, bet viņš tās noklusēja un tā vietā izveidoja īres līguma paveidu par to jauno, iemainīto dzīvokli. Mana māte tika apvārdota un to laikā nesaprata, tāpēc visus šos gadus maksā īri un visus pārējos rēķinus tā, it kā tur vēl papildus dzīvotu šie bāreņi, jo baidās zaudēt dzīvokli, kur ticis ieguldīts tik ilgs laiks. Vismaz reizi mēnesī atnāk vēstule uz pastu par vienu no bāreņiem, kurš vēl dzīvo Latvijā, no policijas par vairākiem maziem pārkāpumiem. Vai būtu iespējams kaut kādā veidā pārrakstīt, pārpirkt vai citādi iegūt šo dzīvokli no valsts manas mātes īpašumā? Vai nepieciešams veikt pārrunas namu pārvaldē vai kādā citā instancē?

A
atbild:
10. jūlijā, 2020

Valsts dzīvokļa atsavināšanas procesu regulē Publiskas personas mantas atsavināšanas likums un uz tā pamata izdotie Ministru kabineta noteikumi Nr. 109 "Kārtība, kādā atsavināma publiskas personas manta".

Tādējādi, ja ir vēlme atpirkt no valsts tās īpašumā esošo dzīvokļa īpašumu, jums ir jāvēršas ar iesniegumu attiecīgajā iestādē, kuras valdījumā atrodas minētais īpašums.

Plašāk par valsts īpašuma atsavināšanas procesu lasiet LV portāla rakstā “Dzīvoklis pieder valstij. Kā to iegūt īpašumā?”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas