E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20463
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Parādniekam ir tiesības mēģināt vienoties ar kreditoru

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūnijā, 2020
Luize

Tiesu izpildītājs bija bloķējis manu kontu. Kad sākās ārkārtējā situācija, es palūdzu noņemt liegumu, jo vēlējos maksāt labprātīgi. Es maksāju, ārkārtējās situācijas laikā mazāk, jo alga arī tika samazināta un es paliku viena kopā ar trīs nepilngadīgiem bērniem. Tiesu izpildītājs ir informēts par manu situāciju, konta izdrukas arī nosūtīju. Šodien tiesu izpildītājs atkal uzlika liegumu kontam. Bet es maksāju parādu. Kas man jādara, lai kontu atkal atbloķētu? Un, ja bērnu tēvs labprātīgi maksā uzturlīdzekļus, vai šo naudu var arestēt tiesu izpildītājs? Paldies!

A
atbild:
26. jūnijā, 2020

Jūs varat vērsties pie piedzinēja (kreditora) un mēģināt vienoties par labprātīgu, pakāpenisku parāda apmaksu. Ja piedzinējs tam piekritīs, viņš nosūtīs tiesu izpildītājam iesniegumu, ar kuru piedzinējs piekrīt atsaukt rīkojumu kredītiestādei par konta apķīlāšanu saskaņā ar Civilprocesa likuma 559. panta pirmo daļu. Tad jūs varēsiet veikt labprātīgu, pakāpenisku parāda apmaksu un tiesu izpildītājs varēs atsaukt rīkojumu bankai.

Naudas līdzekļi, uz kuriem nevar vērst piedziņu, ir noteikti Civilprocesa likuma 596. pantā. Piedziņu nevar vērst uz:

1) atlaišanas pabalstu, apbedīšanas pabalstu, vienreizēju pabalstu mirušā laulātajam, valsts sociālajiem pabalstiem, valsts atbalstu ar celiakiju slimam bērnam, apgādnieka zaudējuma pensiju un atlīdzību par apgādnieka zaudējumu;

2) kompensācijas izmaksām par darbiniekam piederošo instrumentu nolietošanos un citām kompensācijām saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas regulē darba tiesiskās attiecības;

3) darbiniekam izmaksājamām summām sakarā ar komandējumu, pārcelšanu un nosūtīšanu darbā uz citu apdzīvotu vietu;

4) sociālās palīdzības pabalstiem;

5) bērna uzturlīdzekļiem Ministru kabineta noteikto minimālo bērna uzturlīdzekļu apmērā, kurus, pamatojoties uz tiesas nolēmumu vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmumu, maksā viens no vecākiem, kā arī uz Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksājamiem bērna uzturlīdzekļiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas