E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20460
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja nostrādātai pārceltajai darba dienai sekojis atvaļinājums

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūnijā, 2020
Zane

Strādāju normālo darba laiku. 13. jūnijā atstrādāju 22. jūniju. Bet no 16. jūnija esmu atvaļinājumā uz divām nedēļām. 13. jūnijā vēl nezināju, ka iešu atvaļinājumā. Kā ir ar 22. jūniju, kuru jau esmu atstrādājusi? Kurā datumā man jāatgriežas darbā?

A
atbild:
29. jūnijā, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Darba tiesību nodaļas Konsultatīvā centra vadītāja

Vispārēji 22. jūnija pārcelto darba dienu apmaksā par 13. jūniju, attiecīgi kādam kā pārcelto atvaļinājuma  dienu, kādam kā pārcelto darba dienu.

Pārrunājot jautājuma apstākļus ar Valsts darba inspekcijas speciālistiem, vienojāmies par šādu skaidrojumu: tā kā jūs strādājāt 13. jūnijā, jums par šo dienu tiks izmaksāta darba samaksa. Turklāt jūsu darba laika uzskaite par jūniju būs atšķirīga, proti, darbs 13. jūnijā un tam sekojošais atvaļinājums no 16. jūnija liecina, ka faktiski esat jūnijā nostrādājusi par vienu darba dienu vairāk, nekā normālā kārtā paredzēts, tādēļ par šo dienu jums pienākas ne vien darba samaksa, bet arī darba devējam šīs darba stundas ir jāapmaksā kā virsstundas, nosakot piemaksu 100% apmērā.

Jāņem vērā, ka Darba likums paredz tiesības darba devējam piemaksu aizstāt ar apmaksātu atpūtas dienu, arī pagarinot atvaļinājumu vai vienojoties par citu laiku, kad izmantosiet apmaksātu atpūtas dienu.

Ja atvaļinājums ir piešķirts no 16. jūnija uz divām kalendāra nedēļām un vienošanās par atpūtas dienas iekļaušanu atvaļinājumā nav notikusi, tad atvaļinājuma pēdējā diena ir 1. jūlijs un darbā ir jāatgriežas 2. jūlijā. Pārceltā darba diena neietekmē atvaļinājuma ilgumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas