E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20382
Lasīšanai: 2 minūtes

Iepazīšanās ar izpildu lietas materiāliem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2020
ILGA

Labdien! Man ir ieturējumi civillietā pēc 594. un 597. panta 1. daļas. Uzņēmums katru mēnesi uzrādīja algas kartītē ieturēto summu, un izmaksājamā daļa bija 215 eiro (tos es arī nevarēju saņemt, jo kontu tiesu izpildītāja bija bloķējusi), paliku bez līdzekļiem, dzīvot palīdzēja radinieki, jo gribēju nokārtot parādus. Uzņēmums ieturētos līdzekļus tiesu izpildītājai nepārskaitīja, tagad ir maksātnespējas process ar administratoru. Pašlaik strādāju citā uzņēmumā, un atkal atnāca rīkojums par ieturējumiem (telefona sarunā ar tiesu izpildītāju sapratu: ja iepriekšējais uzņēmums būtu pārskaitījis visu ieturēto summu no manas algas, viss būtu samaksāts). Vai varu lūgt tiesu izpildītājai pārskatu par sava procesa naudas plūsmu, vai tas ir likumīgi atkal otrreiz atvilkt ieturējumus no algas, un ko darīt šādā situācijā?

A
atbild:
27. jūlijā, 2020

Jūs varat vērsties pie tiesu izpildītāja un iepazīties ar visiem izpildu lietas materiāliem, kā arī lūgt tiesu izpildītājam izskaidrot visus jums neskaidros jautājumus. Tās ir jūsu tiesības.

Ja iepriekšējais darba devējs pēc tiesu izpildītāja rīkojuma nav pārskaitījis tiesu izpildītājam naudas līdzekļus, bet jums norādījis, ka tas tiek darīts, par šādu situāciju jūs varat vērsties policijā ar iesniegumu, kurā lūdzat ierosināt kriminālprocesu saistībā ar iespējamu noziedzīgu nodarījumu (piesavināšanās/krāpšana).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 2 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas