E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20380
Lasīšanai: 2 minūtes

Naudas līdzekļu atmaksa

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2020
Marija

Kā rīkoties, ja darba devējs kļūdaini pārskaita naudas līdzekļus tiesu izpildītājam, kurus vajadzēja pārskaitīt citam tiesu izpildītājam, no kura tika saņemta pirmās kārtas piedziņa? Tajā pašā dienā, kad tika sagatavots un iesniegts iesniegums par naudas atmaksu, paralēli tika veikts vēl viens pārskaitījums tiesu izpildītājam, kam ir 1. kārtas piedziņa. Nauda netika atmaksāta, pēc divām nedēļām tika saņemta vēstule no tiesu izpildītāja, kuras prasījums ir tikai 4. kārtas piedziņa: saskaņā ar Tiesu izpildītāja likuma 152. panta 3. daļu naudas līdzekļi 10 dienu laikā pārskaitāmi piedzinējam, ja nav objektīvu iemeslu, kuru dēļ naudas līdzekļu pārskaitīšana atliekama. Vai tas ir likumīgi, saņemot iesniegumu par kļūdaini veikto pārskaitījumu, atteikt naudas atmaksu un nodot šo summu piedzinējam, ja viņam ir 4. kārtas piedziņa? Sanāk, ka darba devējs ir samaksājis šo summu no savas kabatas. Kā rīkoties šajā situācijā?

A
atbild:
20. jūlijā, 2020

Tiesu izpildītāju likuma 152. panta trešā daļa nosaka: naudas līdzekļi, kas piedzīti no parādnieka un nododami piedzinējam, pārskaitāmi piedzinējam 10 dienu laikā no dienas, kad tie ieskaitīti zvērināta tiesu izpildītāja depozīta kontā, ja nav objektīvu iemeslu, kuru dēļ naudas līdzekļu pārskaitīšana atliekama.

Ja tiesu izpildītājs saņemtos naudas līdzekļus jau ir pārskaitījis piedzinējam (kreditoram), tad tos atgūt faktiski vairs nav iespējams.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas